Wędliny domowej roboty

PIECZEŃ DROBIOWA 




  • 2 podwójne filety z kurczaka
  • 2 jaja
  • 1-2 ząbki czosnku
  • duża cebula 
  • 20 dag pieczarek
  • 3 średnie marchewki
  • pęczek szczypiorku
  • 4 łyżki mąki
  • 5 łyżek bułki tartej
  • majeranek
  • olej do smażenia
  •  sól, pieprz 

Marchewki myjemy, obieramy i gotujemy. Mięso myjemy, kroimy w mniejsze kawałki. Cebulę, czosnek obieramy i siekamy. Pieczarki oczyszczamy i drobno kroimy. Podsmażamy z cebulą na rozgrzanym oleju. Szczypiorek myjemy, osuszamy i siekamy. Mięso i marchewkę mielimy. Dodajemy jajka, szczypiorek, czosnek, pieczarki z cebulą, mąką oraz ok 3 łyżek bułki tartej. Mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Jeśli masa będzie za rzadka dosypujemy trochę bułki tartej. Masę wkładamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą keksówki. Pieczemy ok godziny w 200 stopniach. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Prześlij komentarz