PIECZEŃ DROBIOWA
- 2 podwójne filety z kurczaka
- 2 jaja
- 1-2 ząbki czosnku
- duża cebula
- 20 dag pieczarek
- 3 średnie marchewki
- pęczek szczypiorku
- 4 łyżki mąki
- 5 łyżek bułki tartej
- majeranek
- olej do smażenia
- sól, pieprz
Marchewki myjemy, obieramy i gotujemy. Mięso myjemy, kroimy w mniejsze kawałki. Cebulę, czosnek obieramy i siekamy. Pieczarki oczyszczamy i drobno kroimy. Podsmażamy z cebulą na rozgrzanym oleju. Szczypiorek myjemy, osuszamy i siekamy. Mięso i marchewkę mielimy. Dodajemy jajka, szczypiorek, czosnek, pieczarki z cebulą, mąką oraz ok 3 łyżek bułki tartej. Mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Jeśli masa będzie za rzadka dosypujemy trochę bułki tartej. Masę wkładamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą keksówki. Pieczemy ok godziny w 200 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz